Video-klipy.cz

Hudební skupiny, Videoklipy, texty písní a karaoke

Hudební skupiny > V > Vlasta Marek > Mácha

Text Písně: Mácha - Vlasta Marek


Text Písně - Mácha - Vlasta Marek Text Písně - Mácha - Vlasta Marek
Překlad Písně - Mácha - Vlasta Marek Překlad Písně - Mácha - Vlasta Marek
Videoklip k Písni - Mácha - Vlasta Marek Videoklip k Písni - Mácha - Vlasta Marek
Karaoke k Písni - Mácha - Vlasta Marek Karaoke k Písni - Mácha - Vlasta Marek


V pořadu TV NOVA Na vlastní oči 11.10. 2006 byla odvysílána reportáž Stanislava Motla o pravosti dopisu Karla Hynka Máchy, v němž svému příteli Eduardovi Mácha popisuje svůj nevšední zážitek na hradě Houska, kde nahlédl do budoucnosti v roce 2006.
S odvysílanou verzí pořadu však byli nespokojeni nejenom někteří členové zájmových organizací zabývajících se touto problematikou, ale i někteří účastníci natáčení. Pochybnosti reportáž vyvolala i v nejednom pozorném divákovi.

Co v pořadu Na vlastní oči neviděli, nebo vidět nechtěli?
Pozorný divák si všiml, že ve sklepení v místě, kde pozvaní psychotronici naměřili silné energetické pole, které označili za tunel do jiného světa, byla na zdi vyryta pěticípá hvězda.

Proč tak zvláštní znamení úplně ignorovali?
Pěticípá hvězda neboli pentagram, který je otočen cípy čili rohy nahoru, je tradičně považován za znamení ďábla, což by mohlo souviset s pověstí o bráně pekelné na hradě Houska. Zároveň však nevylučuje mnohem pragmatičtější vysvětlení pro existenci silného energetického pole, které často signalizuje násilnou smrt. K takovým událostem na hradě mohlo samozřejmě dojít, například během druhé světové války, kdy zde sídlilo velitelství SS. Což je zásadní a nezpochybnitelný fakt. I když archivy o činnosti SS na Housce mlčí, pamětníci tvrdí, že v útrobách hradu probíhaly tajné pokusy na lidech a pravděpodobně zde byli za 2. světové války vězněni, mučeni a zabiti lidé. Toto vysvětlení potvrzuje i shoda všech psychotroniků, že pod kaplí došlo vraždě a především slova psychotronika Jaromíra Novotného: „Tady ho umlátili, toho chudáka,“ což odpovídá praktikám SS.
Přestože psychotronici toto mocné znamení ignorují, nabízí se otázka, proč ho ve své tajemné reportáži vyvolávající senzační odhalení ignoroval také reportér Motl? Nevšiml si ho? Anebo se do senzační reportáže o Máchově zmizení v časoprostoru prostě nehodilo?

Dr. Luboš Šafařik, tajemník KPUFO, Klubu psychotroniky a UFO, o.s k reportáži uvedl:

V dnešním pořadu „Na vlastní oči“, věnovanému údajnému přestupu Karla Hynka Máchy do roku 2006, se hovořilo pouze hypoteticky o této možnosti. V pořadu, který nám byl původně prezentován jinak, neodezněla věta, že jsme to byli právě my, kteří odhalili již v roce 1999 pravý stav věcí – tj., že jde o výmysl, a tak je to již od té doby uvedeno na našich stránkách KPUFO Česká Lípa. Pořad tak vyzněl úplně jinak, než jaký je smysl naší činnosti. Zkušenost s p. Motlem to byla první a také poslední.
11.10. 2006

Ještě rozhořčeněji reagoval Ing. Josef Purkrt z Fantastic Facts Clubu:

Po shlédnutí pořadu Na vlastní bulvy o Housce a Máchovi nevím, jestli se mám smát, brečet, nebo se jít ožrat. Tak neskutečnou pitomost až na několik světlých výjimek (Vrbenská a ten co tam mluvil o tom jestli Mácha nebyl jen domněle mrtvý) už jsem dlouho neviděl. Jsem jen rád, že když mi Motl volal, tak jsem byl v Paříži a nebyl zúčastněn (ono bych stejně utekl, ale aspoň jsem neztratil čas).
Je to jak sekaná v supermarketu, semlet sto let staré věci, které už začínají smrdět. Bloumat s virgulí po nádvoří a sklepu, vykřikovat jak tu proudí energie, zmiňovat teorii relativity aby to vypadalo vědecky, všecko jen na chvíli, aby to diváka nedej bůh přestalo bavit a byl taky nucen myslet. Nevysvětlit pořádně o co jde, co jsou fakta, co domněnka. A udělat to rádoby záhadně a umělecky. Všechno samý odborník, ale nikdo nic pořádný nepředvedl. A pak se podivujeme nad tím, jak je na nás nahlíženo.

Skutečná záhada hradu Houska.
Hrad Houska skrývá jinou skutečnou záhadu - fresku lučištnice v kapli na stěně pod kazatelnou, která vyvolává několik otázek, nad nimiž si lámou hlavu památkáři i historici.
Proč má lučištnice, kterou vedou památkáři ve svých záznamech jako kentauřici lví ocas? Co dělá freska kentauřice v kapli, když nepatří ani do naší kultury ani do svatostánku? Proč je kentauřice levoruká?

Poznámka redakce:
Shodou okolností na Babinetu právě vychází sci-fi román Tajemství záhadné lučištniceTajemství záhadné lučištnice, jehož hlavním tématem je právě freska záhadné lučištnice, a nechybí v něm ani zmínka o Máchově dopisu a jeho zážitku na hradě Houska.

Další písničky hudební skupiny Vlasta Marek:

Předchozí písničky hudební skupiny Vlasta Marek:

Vlasta Marek - Vidět a Slyšet
Vlasta Marek - Proč muži lžou..
Vlasta Marek - Pravda

Tag Cloud

Archives

    Všechny texty jsou chráněny autorskými právy jejich vlastníků a jsou poskytovány výhradně k výukovým účelům. To top